Een camper huren en Europa verkennen. Stiekem hebben we daar allemaal wel eens van gedroomd. En toch doen maar weinigen van ons het echt. Toch is een camper huren helemaal niet moeilijk en hoeft een camper huren ook zeker niet duur te zijn. Als je maar goed weet wat je wilt.

Een camper huren, maar welke dan?

Wanneer je met 2 personen op vakantie gaat, is het huren van een camper voor 8 personen een beetje veel van het goede. Een beetje extra ruimte is misschien fijn, maar het kan ook te gek natuurlijk. Andersom geldt hetzelfde. Ga je met 4 personen op vakantie, ga dan een camper huren voor minimaal 4 personen. Iedereen moet goed kunnen slapen, want in zo’n kleine omgeving worden kleine irritaties al snel uitvergroot. Zeker als mensen te weinig slaap krijgen. Er zijn veel verschillende types camper te huur. Op de site hierboven staan ze allemaal. Zo kun je gemakkelijk kiezen welke camper huren het best bij jou en je reisgezelschap past.

Een camper huren met extra’s

Wanneer je een camper huren gaat, kun je in veel gevallen kiezen uit diverse extra’s die je tegen een (kleine) meerprijs erbij kunt huren. Denk dan bijvoorbeeld aan een trekhaak, een fietsenrek of een navigatiesysteem. Ook hebben veel verhuurders van campers kaarten en routes te koop voor het land waar jij naar op reis gaat. Zo kun je gemakkelijk een route kiezen en je daar aan houden. Populaire bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Ook gaan steeds meer mensen met de camper op vakantie naar Scandinavi√ę. Het verhuurbedrijf kan je meer informatie geven over het kamperen met een camper in diverse landen. Ook zijn er natuurlijk op internet veel tips te vinden.

Een camper huren. Welk rijbewijs heb ik nodig?

In veruit de meeste gevallen kun je toe met je rijbewijs B. Dat is het standaard autorijbewijs. Let wel op dat het kan zijn dat de eisen bij de camper van jouw voorkeur net iets anders kunnen zijn. Dit kan te maken hebben met het gewicht van de camper of het mee te nemen aantal personen. Laat je hierover goed en uitgebreid informeren voor je een camper huren gaat. Veel verhuurbedrijven hebben ook eisen met betrekking tot de leeftijd van de huurder. Dit heeft vooral te maken met ervaring met autorijden en ruimtelijk inzicht. Want het rijden in een camper is heel tof, maar wel totaal anders dan het rijden in je boodschappenkarretje!