Ik woon in een dorp waar (huis)vuil slechts eens in de veertien dagen wordt opgehaald. Als eenpersoonshuishouden heb ik een klein huisvuilbakje gekregen waar welgeteld twee vuilniszakken in kunnen. Dat is prima voor het dagelijks gebruik, maar als je een keer een feestje hebt gehad of een grote schoonmaak aan het houden bent, kom je toch al sneller in moeilijkheden. Dat is de reden dat ik al mijn troep verzamel in de schuur. Heb jij ook zo’n probleem? Container huren kan de oplossing zijn.

Container huren om al je troep eens weg te gooien

Je hebt van die mensen die kun kerstkaarten uit 1994 nog hebben bewaard. Emotionele waarde, of zoiets. Of je nu wel of niet zo iemand bent, op een gegeven moment wordt een ruimte te vol. Te krap. Kan niets meer bij. Maar: er kan wel iets uit! Container huren helpt je daarbij. Je gooit meer weg als er meer ruimte is iets weg te gooien. Dus als je een huilvuilbakje hebt waar twee volle vuilniszakken in kunnen, heb je daar bij een grote opruiming natuurlijk niks aan. Een container huren helpt om je eens van die troep te ontdoen.

Maar hoe?

Een container huren is simpel. Je zoekt op internet, drukt op ‘bestel’ en je kunt hem laten bezorgen waar en wanneer je wil. Maar hoe gooi je je kerstkaarten uit 1994 weg van je opa’s buurman’s achterneef’s kat? Heel simpel. Je pakt de kaarten, denkt ondertussen aan iets als: wat zal ik eten vanavond?, en gooit dan de kaart zonder emotie in de container. Een container huren is ook een voordeel als je het hebt over de hoeveelheid kerstkaarten die je weg kunt gooien: de kleinste container is al 3 m3. Dat zijn denk ik 10.000 kerstkaarten. Of meer.

Niet alleen voor de grote opruiming

Natuurlijk kun je ook een container huren voor andere dingen dan een grote opruiming. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen (en alsnog veel troep moet weggooien), of als je een verbouwing hebt (waar natuurlijk ook veel zooi bij komt kijken), of als je een weekend lang gefeest hebt (en met allemaal lege flessen wijn zit).

Een container huren heeft dus meerdere (nuttige) doelen. Hoe minder spullen, hoe opgeruimder, hoe opgeruimder, hoe rustiger in je hoofd, hoe rustiger in je hoofd, hoe vrolijker je door het leven gaat. Oftewel: een container huren… maakt gelukkig.