Facts of life.nl

Coolsculpting: snel van uw buikje af door vetcellen bevriezen

coolsculpting

Hoe stevig of slank je ook bent, iedereen heeft wel eens dat ene vetje wat niet weg lijkt te gaan; zelfs met intensief sporten of jarenlang diëten kom je wel eens vast te zitten. Voor velen is een operatie een iets te overdreven aanpak, maar kan het toch storender zijn dan het lijkt als je eindelijk op een goed gewicht bent maar er toch nog niet zo strak uitziet als je hoopte. Juist voor die lastige laatste beetjes is een nieuwe methode ontwikkeld: coolsculpting.

Wat is coolsculpting?

Coolsculpting is een niet-chirurgisch en pijnloos alternatief voor liposuctie. Vetcellen zijn veel gevoeliger voor kou dan lichaamsweefsel, en beginnen al bij 4 graden Celsius te kristalliseren. Daarom kunnen specifiek de vetcellen gericht worden aangepakt. Of het nou lovehandles zijn of een bierbuikje, de coolsculpting methode kan in ieder lichaamsgebied vet verwijderen.

Er zijn twee soorten vet: de eerste soort is bijvoorbeeld degene die over de buikspieren heen zit, en zich direct onder de huid bevindt. Dit noemen we subcutaan vet. De tweede soort bevindt zich hieronder, dieper onder de huid rondom te organen. Dit noemen we visceraal vet. Dit is vet wat alleen weggehaald kan worden door een goed dieet en regelmatig sporten. Maar als je dit al doet en er nog steeds niet zo strak uit ziet als je zou willen, kan de coolsculpting methode helpen bij het bestrijden van de laatste vervelende plekken subcutaan vet.

Een coolsculpting behandeling bestaan meestal uit een aantal zogeheten ‘cycles’ van een paar uur. Afhankelijk van het probleemgebied kunnen deze afspraken vaak snel achter elkaar gepland worden, zodat het proces zo snel mogelijk afgerond kan worden en het lichaam kan beginnen met het afvoeren van de vetcellen. Dit gebeurt op een natuurlijke manier, via de urine, en kan een paar weken duren. De resultaten zijn echter vaak al na 10 dagen te zien.

De voordelen van coolsculpting

Coolsculpting vindt plaats van buitenaf. Er is dus geen verdoving nodig. De huid wordt vacuum getrokken om de verkoeling zo gericht mogelijk op de vetcellen toe te passen, dus het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar is verder pijnloos. Omdat er bij coolsculpting niks binnenin het lichaam wordt gedaan is de kans op complicaties ook minimaal, en heb je dus niet de risico’s die je bijvoorbeeld bij liposuctie kan ervaren. Het afvoeren van de bevroren cellen gebeurt na de coolsculpting via de urine en na de behandeling heeft u dus nergens meer last van en zijn de resultaten snel te zien.

Mobiele versie afsluiten