Wil je even de dagelijkse sleur en de stad ontvluchten, maar kun of wil je niet naar het buitenland? Ons eigen land kent tal van prachtige plekken die veel mensen nog nooit bezocht hebben, dat is enorm zonde, want in Nederland zijn er tal van bruisende steden, natuurgebieden, dorpen en monumentale gebieden die je niet gemist mag hebben. In dit blog lees je over vakanties in twee van de mooiste provincies die ons land te bieden heeft: Friesland en Limburg.

Het hoge noorden bezoeken: op vakantie naar Friesland 

In het jaar 2018 werd Leeuwarden verkozen tot de culturele hoofdstad van Nederland. In deze mooie stad vind je enorm veel gezellige straatjes, leuke cafeetjes en toffe pop-up stores. Ben je in Leeuwarden? Ga dan lekker shoppen of neem deel aan een gratis Street Art Tour! Breng er ook zeker een bezoekje aan de Blokhuispoort: de oude gevangenis van de stad en beklim de Friese toren van Pisa genaamd de Oldehove. Een absolute hotspot om lekker te tafelen in het mooie Leeuwarden is Post Plaza, dit hippe restaurant bevindt zich in het oude postkantoor van de stad. 

Ga je op vakantie Friesland? Houd het dan niet alleen bij de Friese hoofdstad, maar bezoek ook  het mooie natuurgebied Alde Feanen. Het is een prachtig natuurlandschap waar je een divers dierenleven en prachtige planten vindt, waarbij je als natuurliefhebber je hart op kunt halen. In dit natuurgebied kun je niet alleen prachtig wandelen, maar ook leuke activiteiten ondernemen, zoals suppen of kanoën. 

In Friesland zijn er nog veel meer leuke steden, zoals Drachten, waar je het Karmelklooster, Museum DR888 en schouwburg de Lawei absoluut niet wil missen. Breng ook een bezoek aan een van de lokale bierbrouwerijen en proef echte Friese biertjes in combinatie met een ware Friese lekkernij: Friese gedroogde metworst. 

Het warme zuiden: Het gezellige Limburg 

Van het hoge Noorden naar het warme zuiden: het gezellige Limburg is een absolute aanrader voor een vakantie in eigen land. In Limburg is een absolute must het bezoeken van de hoofdstad Maastricht. Boek een hotels Maastricht en ga hier een heerlijk weekendje weg. Ga bourgondisch genieten in één van de heerlijke restaurants, bestel een lekkere Limburgse vlaai en haal als ware shopaholic je hart op in de leuke winkelstraten en toffe boetiekjes die deze stad te bieden heeft. Heb je Maastricht wel gezien? Bezoek dan Designer Outlet Roermond, het mooie natuurgebied de Beegderheide, ga gezellig terrassen in het gezellige Venlo, of breng een bezoek aan de Kasteelruïne en Fluweelengrot in Valkenburg.