Stel je nou voor dat je flink op je kosten van je energie kunt besparen. Dat zou toch fijn zijn? Door je goed voor te laten lichten kun je wel een paar honderd euro per jaar besparen op je energierekening. En dat kost minder energie dan je zou denken. Je hoeft geen maatschappijen te bellen en informatie op te vragen. Je zet gewoon je pc, laptop of tablet aan en vult je gegevens in. Hou je nog energie over om met je uitgespaarde geld leuke dingen te doen ook!

Energie steken in onderzoek

Je energie steken in het uitzoeken van de beste energieaanbieder is nog best de moeite waard. Iedereen heeft energie (stroom en/of gas) nodig. En omdat er verschillende energieleveranciers zijn, loont het de moeite om deze eens goed met elkaar te vergelijken. Dat klinkt als een tijdrovende klus. Je denkt vast dat je zelf alle energieleveranciers moet gaan opzoeken en dan de voorwaarden naast elkaar moet gaan leggen. Dat valt nogal mee gelukkig. Je kunt je gegevens gemakkelijk invullen op een speciale website. Daar wordt voor je berekend welke energieleverancier het best bij jou en jouw situatie past. Hartstikke gemakkelijk. Je vraagt je daarna zeker af waarom je al die jaren teveel betaald hebt!

Kost overstappen veel energie?

Overstappen van de ene naar de andere energieleverancier hoeft helemaal niet veel energie te kosten. Je hebt alle gegevens al ingevuld op bovenstaande site. Aan de hand van die gegevens kan jouw overstap gemakkelijk geregeld worden. Het is een kwestie van goed opletten met invullen en daarna switch je gemakkelijk van leverancier. Sterker nog, dat wordt helemaal voor jou geregeld.

Energie voor leuke dingen

Omdat het uitzoeken van de juiste, goedkoopste energieleverancier zo gemakkelijk is hou je geld energie over om leuke dingen te gaan doen. Wat denk je van lekker fietsen op je elektrische fiets? Die laad je nu nog goedkoper op. Ook kun je je bijvoorbeeld volledig storten op het koken van maaltijden voor grote groepen. De gasrekening is nu geen beletsel meer. En lekker op de bank zitten en je favoriete serie kijken hoeft nu niet meer onder een dekentje. De energierekening is nu zo laag dat je gewoon de kachel wat hoger zet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist aan extra energiebesparing te gaan doen. Gewoon als een nieuwe hobby, om te kijken hoe goedkoop het uiteindelijk kan worden.