Ben je wel eens op zoek geweest naar een kinderbed? Dan weet je dat dat nog lang niet gemakkelijk is. Je stelt natuurlijk diverse eisen aan een kinderbed, maar het belangrijkst is en blijft dat je kind heerlijk ontspannen kan slapen. Want een uitgerust kind kan de dag prima aan. En dat maakt alles voor de papa en de mama ook weer een stuk gemakkelijker. Er zijn natuurlijk nog andere factoren om rekening mee te houden. Ik zal er hieronder een paar benoemen.

Een kinderbed moet in de kamer passen

Dat klinkt logisch hé, maar zeker in oude huizen zijn de kamers vak kleiner dan in de nieuwbouw. Het is dan helemaal niet gezegd dat ieder kinderbed zomaar in iedere kamer past. Ook moet je natuurlijk rekening houden met de hoogte van het bed. Kies je een hoogslaper, let er dan wel op dat je kind nog rechtop kan zitten zonder het plafond aan te raken.

Een kinderbed moet in het thema passen

Wanneer je de kinderkamer een bepaald thema hebt gegeven, is het vanzelfsprekend dat het kinderbed daarbij moet passen. Anders gaat het hele thema van de kamer verloren en dat is zonde van je harde werk. Vaak kun je kinderbedden wel “pimpen” met bijvoorbeeld stickers of een kleurtje verf kom je een heel eind. Voor een prinsessenkamer hang je er een klamboe boven en het thema is compleet.

Een kinderbed moet gemakkelijk op te maken zijn

Natuurlijk moet je ook goed aan jezelf denken bij het uitzoeken van een kinderbed. Want jij bent degene die het iedere keer mag afhalen en weer opmaken. Als jij je daarbij in onmogelijke posities moet vouwen, weet ik zeker dat je daar niet perse gelukkig van wordt, hoe leuk het bed ook is.

Een kinderbed kan meerdere functies hebben

Wanneer je maar weinig vloerruimte in de kinderkamer hebt, is het misschien handig om te denken aan een hoogslaper als kinderbed. Onder de hoogslaper kun je dan bijvoorbeeld de kleding van je kind opruimen. Of je maakt er een huiswerkplek van. Dan blijft de rest van de vloer lekker vrij voor het spelen met LEGO, auto’s, poppen of wat dan ook. Als je dan extra slim bent, zorg je dat ook al het speelgoed gemakkelijk onder het bed is op te ruimen. Bijvoorbeeld in losse bakken. Zo blijft de kinderkamer een plek waar je kind ook echt kan ontspannen na een drukke dag.