De Kamado Joe

De barbecue die iedereen moet hebben. Wil je een barbecuefeest geven? Een Kamado Joe is echt een aanrader voor elk tuinfeestje in de zomer. Ben jij ook zo iemand die graag een feestje geeft dan is de Kamado Joe de barbecue die je moet hebben! Ben je benieuwd naar lekkere barbecue gerechtjes, ideeën voor een tuinfeestje en het beste moment om een feest te geven?

Een goed tuinfeestje met de Kamado Joe

Om een goed feestje te geven, moet je er voor zorgen dat je alles op tijd goed geregeld hebt.  Ten eerste moet je op tijd aangeven wanneer de barbecue zal plaatsvinden. Zo voorkom je dat mensen moeten afzeggen of afslaan. Het best kun je een feestje zo een twee weken van tevoren aankondigen. Het tweede dat je los van het eten zelf moet verzorgen, zijn de zitplaatsen. Het zou toch zonde zijn als alle genodigde (of een deel) moet blijven staan. Houd het feestje op een zomerse dag. Zorg er echter wel voor dat je een niet té warme dag uitkiest. Barbecueën met heel warm weer is niet fijn voor de persoon die de barbecue moet bedienen. Uiteraard is het ook belangrijk dat er leuke liedjes spelen op de achtergrond. Met nadruk op ‘’achtergrond’’, want te harde muziek is ook niet geschikt.

Wat kun je maken met de Kamado Joe

Deze barbecue is eigenlijk gewoon ideaal voor alle gerechten met vlees vis en groente. Om je wat inspiratie te geven voor de meest lekkere gerechten, staan er hier een aantal. Voor mensen die graag vlees op de barbecue zien, vegetariërs en veganisten staat er iets bij

Alle soorten vlees op de Kamado Joe

op elke barbecue zit er altijd wel iets van vlees bij. Ook op de Kamado Joe mag er (bij vleeseters) geen vlees missen. Een heerlijke steak, runderlappen of eendenborstfilet het smaakt allemaal nog lekkerder wanneer het op de barbecue heeft gelegen. Met een beetje groente en brood er naast is het helemaal af.

vissoorten voor op de barbecue

Er zijn een heleboel vissoorten die goed smaken op de Kamado Joe barbecue, maar er zijn soorten die nog beter smaken. Zalm is zo een voorbeeld van vis die erg goed smaakt van de barbecue. Ook garnalen (die overigens schaaldieren zijn) en de absolute winnaar onder de vissen: de zwaardvissen! Een zwaardvis op de barbecue is voor elk tuinfeestje een echte aanrader .

 Voor de veganisten doe je groente op de Kamado Joe

Als het om groentes gaat, is er nog veel meer dat je op de barbecue kunt doen. Ook voor jou veganistische vrienden kun je groentes op de Kamado Joe leggen en deze bakken. Kortom wat je ook op de barbecue gooit. Als het een Kamado Joe is wordt het altijd een geslaagd tuinfeestje.