Facts of life.nl

De Nikon D7200: professioneel en gemakkelijk

Nikon D7200

Over Nikon

Nikon is een Japanse fotocameraproducent. Het bedrijf werd opgericht in 1917 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste cameramerken. Waar vroeger grote camera’s met lens alleen waren voor professionele fotografen, neemt men tegenwoordig steeds vaker zelf eens de kans op te experimenteren met fotografie. Dit komt bijvoorbeeld door de rol van fotografie en esthetische aantrekking in sociale media zoals Instagram. Voor iedereen die mooie foto’s wil maken zonder al te zware en uitgebreide apparatuur heeft Nikon nu de Nikon D7200. Als opvolger van de D7100, ooit een van Nikon’s populairste modellen, was de lat hoog gelegd – maar deze word door de Nikon D7200 ook overtroffen.

Functies en eigenschappen

De Nikon D7200 is een digitale 24 megapixel single-lens reflex camera. De functies waarmee de Nikon D7200 is uitgerust zijn bestemd voor semiprofessioneel gebruik: de kwaliteit van een professionele camera, maar voorzien van het gemak voor alledag. In vergelijking met eerdere modellen heeft de Nikon D7200 een verbeterde buffergrootte, een lager energieverbruik, ingebouwde Wi-Fi, een nieuwe lay-out en betere videokwaliteit. De Nikon D7200 is ook uitgerust met een 24MP-sensor, welke lange tijd werd gezien als de beste aps-c-sensor. De sensor heeft een groot dynamisch bereik en kan hiermee prachtige foto’s produceren. Ook zijn er speciale opties voor bijvoorbeeld lichtspoorfotografie en time-lapse-films, die oneindige creatieve opties bieden. Dankzij de nieuwe ingebouwde Wi-Fi kunnen de mooiste nieuwe platen meteen geüpload worden. Door het hoge ISO-bereik presteert de Nikon D7200 ook bij weinig licht.

Waarom de Nikon D7200?

Nikon heeft vele soorten, types en modellen camera’s in hun assortiment. En iedere camera heeft zijn eigen unieke combinatie van eigenschappen, functies, uiterlijk, comfort, gewicht en maat. Maar waar het natuurlijk vooral om draait is de kwaliteit van de foto’s. De Nikon D7200 is perfect voor de beginnende of geavanceerde hobby-, amateur of professionele fotograaf, maar doet het ook goed bij de tante in de familie die elke verjaardag vast wil leggen – alleen dan in de beste kwaliteit. De camera heeft alle kwaliteiten en functies van een professionele camera, maar is een stuk compacter en minder zwaar, waardoor je deze sneller even meeneemt. Na het succes van de D7100 heeft Nikon extra functies toegevoegd die de Nikon D7200 nóg makkelijker in het gebruik maken. Op deze manier wordt het steeds makkelijker om de allermooiste foto’s te maken. En door de nieuw toegevoegde functies zoals Wi-FI en NFC (near-field communication) is het een perfecte camera voor de moderne fotograaf, omdat je je foto’s altijd overal kunt uploaden.

Mobiele versie afsluiten