Als je van een spelletje houdt, is het misschien een idee om eens te overwegen om poker te gaan spelen. Je kunt dit online spelen, met vreemden van over de hele wereld. Maar natuurlijk kun je ook poker spelen met je vrienden in je eigen huiskamer of in je stamkroeg.  Jij bepaalt waar en wanneer je poker speelt. Maar voor je gaat spelen is het wel handig om de regels te kennen. Daarvoor is een hartstikke handige site in het leven geroepen. Op deze site vind je allerlei filmpjes en andere uitleg. Zo ga je goed voorbereid aan de pokertafel zitten. En wordt het spelletje nóg leuker.

Poker spelen met je vrienden

Wanneer je poker speelt met je vrienden staat er waarschijnlijk niet zoveel op het spel. Jullie zijn gewoon gezellig een middag of avond een spelletje aan het doen. Hapje en drankje erbij en natuurlijk lekker praten over wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Hartstikke leuk en ook zeker iets om regelmatig te herhalen. Je spreekt je vrienden eens écht, zonder dat je elkaar hoeft aan te kijken. En zeg nou zelf, dat praat al een stuk makkelijker. Ondertussen doe je leuk een spelletje. De inzetten zullen niet hoog zijn, zo hou je het voor iedereen leuk.

Poker spelen online

Online poker spelen gaat al een stapje verder. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van een site waar je niets hoeft in te zetten. Dat is vooral handig als je poker nog wilt leren of je spelkwaliteiten wilt verbeteren. Ook kun je op diverse sites pokeren met een inzet. Let er hierbij altijd op dat je niet over je eigen, van te voren vastgestelde bedrag heen gaat. Je wilt natuurlijk niet in de financiële problemen komen door een spelletje. Ook online pokertoernooien zijn altijd leuk. Je speelt tegen mensen over de hele wereld en dan gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Het is dan wel verstandig om geen alcohol te gebruiken. Je wilt natuurlijk zo scherp mogelijk zijn en alcohol kan je blik wel eens vertroebelen.

Een écht pokertoernooi

Wanneer je goed geoefend bent in het spelletje poker, kun je je eens inschrijven voor een écht pokertoernooi. Je speelt dan poker aan echte tafels op een echte locatie. Dit kan gewoon een lokaal toernooi zijn, maar ook grote toernooien zijn in Nederland te vinden. De prijzenpot bij deze toernooien is vaak echt de moeite waard. Maar om mee te kunnen doen moet je ook (flink) inzetten, hou daar dus rekening mee.