De tijd van examens zit er weer aan te komen.  En soms is je kind nog net niet op het juiste niveau om alle examens glansrijk te doorstaan. Gelukkig zijn er examentrainingen beschikbaar. En als je slim bent, pak je dat gelijk groots aan. Je regelt een trainer voor de verschillende vakken en je regelt een trainingslocatie. Zo kunnen veel meer leerlingen gebruik maken van de examentraining en omdat het op een andere locatie is, zullen ze meer geconcentreerd aan het werk gaan. Wanneer je dit samen met andere ouders oppakt, zijn de kosten ook nog goed te overzien.

Echt trainen voor een examen op een trainingslocatie

Een trainingslocatie is hartstikke handig. Ze zijn er voorbereid op de diverse vragen die kunnen komen. Er zijn voldoende tafels en stoelen, er is een microfoon en geluidsinstallatie beschikbaar. Ook kan de examenstof nog eens extra duidelijk worden uitgelegd dankzij een overheadprojector of beamer die aangesloten kan worden op een laptop of tablet. Omdat de kinderen in een officiële setting zitten, zullen ze niet gauw naar hun mobiel grijpen. Ook de pauzes zullen van te voren vast staan. In deze pauzes kan het personeel van de trainingslocatie rondgaan met koffie, thee, frisdrank en eventueel iets lekkers. Zo maak je optimaal gebruik van de tijd. En dat is misschien net nodig om wel te slagen.

Een trainingslocatie voor bedrijfstrainingen

In veel bedrijven worden trainingen gegeven. Bijvoorbeeld om te leren omgaan met het nieuwe computersysteem. Het is niet altijd handig om deze trainingen in de kantine te geven. Zeker wanneer maar een klein deel van het bedrijf deze trainingen moet volgen. Denk er dan eens over om een trainingslocatie te huren. Op de trainingslocatie ben je echt even weg van je werk en kun je je concentreren op hetgeen er besproken wordt. Geen mensen die even komen binnenlopen of telefoontjes die je afleiden.

Een trainingslocatie voor de BHV-cursus

In ieder bedrijf zijn meerdere Bedrijfs Hulp Verleners verplicht. Deze mensen moeten natuurlijk goed getraind worden. Hiervoor is het verstandig om een trainingslocatie te huren. Je bent op zo’n trainingslocatie van alle gemakken voorzien. Je hoeft alleen maar te zorgen dat de trainer en de trainees er zijn. De overige zaken worden geregeld door de locatie. En dat maakt dat er serieus gewerkt kan worden. Er hoeft niemand weg om even koffie te zetten. Wanneer je goede afspraken maakt met de locatie, zorgen zij dat iedereen op tijd van een natje en droogje voorzien wordt.