Je denkt er misschien niet aan, maar ook in de winter kun je prima gebruik maken van een BBQ. We noemen dat dan een winter BBQ. Je kunt er van alles op doen. Van het poffen van aardappels en kastanjes tot het bereiden van je complete kerstmaal. Ook een winter BBQ is van alle markten thuis. Je verrast je vrienden en familie pas echt tijdens een goede winter BBQ. De kalkoen, het wild of de fijne biefstukken, alles kan gewoon op de BBQ. Natuurlijk geef je er een winters sfeertje aan door bijvoorbeeld cranberrysaus of een goede jus te maken.
Winter BBQ

Een winter BBQ, is dat niet hartstikke koud?

Een winter BBQ kan best fris zijn, al is de BBQ an sich natuurlijk altijd goed heet. Zoals we in Nederland gewend zijn, is er in ieder geval geen sneeuw tijdens de kerstdagen, dat scheelt al iets. Maar ook de wind kan natuurlijk best koud zijn. Je moet er dan goed voor zorgen dat je niet precies op de wind staat en dat de rook van de BBQ niet recht in je snoet waait. Ook bij regen is een winter BBQ misschien niet zo comfortabel, maar je hebt altijd de optie om de BBQ onder een afdakje te zetten.

Kan een winter BBQ geen kwaad voor je BBQ?

Je zou denken dat de temperatuurverschillen er voor kunnen zorgen dat je keramische BBQ het begeeft. Hier hoef je je echter geen zorgen om te maken. De kwaliteit van de keramische BBQ is dusdanig goed, dat de BBQ echt niet zal barsten. Zeker wanneer je rustig aan begint met het aansteken van de kolen en er voor zorgt dat de temperatuur constant blijft is er niks aan de hand. Natuurlijk blus je de BBQ niet met water, maar laat je deze langzaam uitdoven.

Een winter BBQ is ook heel erg leuk voor de kinderen

Wanneer je met je gezin een heerlijke winterwandeling hebt gemaakt, is het daarna echt wel even tijd om goed door te warmen. Je kunt de winter BBQ ook goed gebruiken om chocolademelk op te koken. Geef de kinderen wat marshmellows op stokjes en ze kunnen van een veilige afstand smikkelen. Wedden dat ze dat fantastisch vinden? Dat kan haast niet anders. En voor de volwassenen is het altijd een idee om de glühwein in een grote pot op de winter BBQ te zetten. Zo is er plezier voor iedereen: groot en klein, jong en oud.